18

Jaar

Burgemeester Pabstlaan 10 E2
2131 XE Hoofddorp

  • 24/7 online inzicht
  • Dienstverlening op maat
  • Open en eerlijk
  • Flexibel
  • Betrouwbaar

De belastingregels als Sinterklaas op de zaak langs komt

22.11.2018
De belastingregels als Sinterklaas op de zaak langs komt

De regels voor een Sinterklaasfeest zijn best ingewikkeld. Want hoe ga je fiscaal om met strooigoed, chocoladeletters, speculaas en andere lekkernijen die je als werkgever aan je werknemers, hun partners en hun kinderen uitdeelt?

Het hangt vooral van de locatie van het feest af. Als het feest plaats vindt op de werkplek of in een andere vestiging dan vallen de consumpties onder de nihilwaardering. Dit geldt dus ook voor de consumpties die gebruikt worden door kinderen en partners. Is het feest op een andere locatie dan moet de waarde van de consumpties en de rest van het feest meegerekend worden als loon van de werknemer of onder worden gebracht in de vrije ruimte als eindheffingsloon.

Andere kosten die je maakt voor een sinterklaasfeest zoals bijv. cadeautjes, versnaperingen voor thuis of het inhuren van hulpsint en pieten moeten altijd  worden ondergebracht in de vrije ruimte als eindheffingsloon of bij het loon van de werknemer worden geteld (belast loon).

Heeft u uitzendkrachten of freelancers in dienst let dan extra op want dan kunnen de kosten voor hun niet de vrije ruimte in de werkkostenregeling is namelijk alleen voor werknemers is. Om het feest voor deze groep onbelast te laten zijn moet u de kosten boeken onder de eindheffing voor verstrekkingen aan zakelijke relaties. Als de kosten onder de € 136 per deelnemer blijven betaald u dan 45% eindheffing over de werkelijke kosten, komt u boven de € 136 per deelnemer dan is over de hele waarde van het feest per externe werknemer 75% eindheffing verschuldigd. Deze regel geldt ook bij een kerstpakket.