Niet tevreden over de salarisadministratie? Nu is hét moment om over te stappen.

Of je de salarisadministratie uitbesteed hebt of niet, nu is de tijd om veranderingen aan te brengen. Wijzigingen in de salarisadministratie zijn het eenvoudigst wanneer deze per 1 januari worden doorgevoerd. Of het nu gaat om de software waarin de salarisadministratie wordt afgehandeld of de dienstverlening er omheen, nu is het moment om de gewenste situatie in kaart te brengen.

Of je de salarisadministratie uitbesteed hebt of niet, nu is de tijd om veranderingen aan te brengen. Wijzigingen in de salarisadministratie zijn het eenvoudigst wanneer deze per 1 januari worden doorgevoerd. Of het nu gaat om de software waarin de salarisadministratie wordt afgehandeld of de dienstverlening eromheen, nu is het moment om de gewenste situatie in kaart te brengen.

Wil je de salarisadministratie gaan outsourcen? Dan is het verstandig in gesprek te gaan met meerdere dienstverleners.

De belangrijkste selectiecriteria zouden daarbij moeten zijn:

-         Welke partij past het beste qua dienstverlening (en prijs)

-         Welke partij heeft de meeste ervaring met gelijkwaardige organisaties (bijvoorbeeld gelijke cao’s)

-         Met welke partij heb je de beste “click”?

Ook al besteed je de werkzaamheden rondom de salarisadministratie uit, het blijft altijd een samenwerking. Wees daarom duidelijk in je wensen en ga in gesprek met de verschillende aanbieders.

Voor de overgang naar een nieuw salarispakket adviseren wij minimaal twee maanden te “schaduwdraaien”. Dat wil zeggen dat dezelfde salarisverwerking in twee systemen gedaan wordt om vanuit daar de verschillen in kaart te kunnen brengen. Voor het uitvoeren van deze schaduwverwerkingen en het inrichten van alle bedrijfs- en medewerker gegevens zal minimaal rekening gehouden moeten worden met één maand verwerkingstijd. Daarnaast zal er rekening gehouden moeten worden met de opzegtermijn van de huidige dienstverlener.

Natuurlijk helpen wij je graag met de HR- en salarisadministratie en denken we daarbij in mogelijkheden. Persoonlijke aandacht en duidelijke communicatie staan daarbij voor ons hoog in het vaandel. Wat wij doen is niet uniek, hoe wij het doen wel! Veel van onze teamleden zijn in het verleden werkzaam geweest bij grote salarisverwerkingsbedrijven. De kennis die daar is opgedaan is de grondlegger van ons geoptimaliseerd dienstverleningsmodel aangevuld met een complete HR dienstverlening. Vanuit onze overtuiging dat elke organisatie recht heeft op een heldere, gestructureerde HR- en salarisadministratiedelen wij graag onze kennis en ervaringen.

Ook wanneer de salarisadministratie elders wordt ondergebracht ondersteunen we graag. Wij hebben voor vrijwel alle salarissystemen consultants beschikbaar die uitstekend in staat zijn een migratie of implementatie te begeleiden.

Wil je een informatief en vrijblijvend gesprek neem dan contact met ons op, wij beantwoorden graag al jouw vragen!

Elinor van de Gevel-Muffels

Business Development Director @ Tilstra Services BV