Nieuwe recruitment inzichten in Coronatijd

Recruitmentoplossingen in Coronatijd, juist nu!

Professioneel recruitment gaat niet om snelle, ad hoc oplossingen. Het gaat niet om kandidaten leveren en daarmee is de kous af. Een klant mag van ons als specialist verwachten dat wij het recruitmentproces volledig kunnen overnemen en managen. Maar waar wij als specialist in ons vak echt mee onderscheiden is in de strategie: nadenken over wat voor type mensen organisaties nu en in de toekomst nodig hebben en daar vervolgens een goed advies over geven.

De massale afschaling van interne (Corporate) recruiters als gevolg van de Coronacrisis is hét bewijs van het nut van externe recruiters: snelle op- en afschaling. Daar kan ik, met mijn ervaring aan zowel de Corporate als externe kant, over meepraten!

Externe recruiters zijn efficiënter, innovatiever, hebben meer netwerk en daardoor groter bereik, leveren een meerwaarde op strategisch vlak, zijn flexibel inzetbaar - alleen daar waar nodig en naar gelang behoefte van de organisatie - en daardoor onderaan de streep goedkoper.

Dat er minder vacatures zijn, betekent niet dat er op het gebied van strategisch recruitment, employer branding en arbeidsmarktcommunicatie geen werk ligt. Juist in deze tijd waarin je niet al je recruitmentcapaciteit hoeft aan te wenden met het invullen van vacatures, is er tijd en ruimte om met meer structurele en dus strategische recruitmentvraagstukken voor de lange termijn aan de slag te gaan.

Ook hierin kunnen wij organisaties ondersteunen. Interesse in onze dienstverlening? Neem contact met ons op!

Diane

Recruitment Manager Tilstra Services