Salarisadministrateur worden loont!

Uit recent onderzoek van het UWV is gebleken dat Salarisadministrateur op dit moment gezien wordt als kansrijk beroep.

Uit recent onderzoek van het UWV is gebleken dat Salarisadministrateur op dit moment gezien wordt als kansrijk beroep. Het wordt ook voorgesteld als overstap beroep voor beroepen met minder kansen op de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld:

·       Intercedenten en intermediairs

·       Recruiters

·       Medewerkers personeelsadministratie

·       HRM-adviseurs

Zoals wellicht bekend is verzorgen wij bij Tilstra Services ook recruitment diensten voor zowel interim als vaste salarisadministratie vacatures. Daarbij kunnen wij gelukkig gebruik maken van ons netwerk wat wij de afgelopen jaren hebben opgebouwd. Wat opvalt is dat er jaarlijks steeds minder nieuwe salarisadministrateurs bij komen terwijl de vraag blijft groeien. Deels is dit ontstaan door de eerdere berichtgeving dat beroepen als Salarisadministrateur in de toekomst niet meer nodig zouden zijn vanwege vereenvoudiging van de Belastingregels etc. Aan de andere kant werd automatisering gezien als grote bedreiging voor ons beroep. Nu, een aantal jaar later, wordt daar weer heel anders naar gekeken. Onze expertise is wel degelijk noodzakelijk om te komen tot een juiste salarisstrook volgens alle wet- en regelgeving.

Wij zijn van mening dat de functie salarisadministrateur zeker de komende tientallen jaren zal blijven bestaan, wel verandert deze van imago. Niet langer meer de stille kracht verscholen achter ordners maar een communicatief vaardige medewerker die veel in contact staat met zowel ICT als HR om te komen tot de efficiëntste oplossing voor een juiste salarisstrook. Wij benoemen dat zelf als een transitie van administrateur naar consultant. Deze salarisadministrateur 2.0 functie vraagt andere competenties, wij geloven daarom in omscholing vanuit andere beroepen. Zo hebben wij recent een (bus)chauffeur omgeschoold en al eerder een oud winkelmedewerker, beiden zijn inmiddels actief als volwaardig salarisadministrateur buiten onze organisatie. Succes verhalen voor alle betrokkenen!

Niemand weet hoe de toekomst van ons vakgebied er precies uit komt te zien, wij weten wel dat wij als organisatie er alles aan zullen doen om nieuw talent een kans te geven. Omscholing blijft daarbij hoog op ons prioriteitenlijstje staan aangezien er weinig scholieren direct kiezen voor de opleiding tot Salarisadministrateur. Want zeg eens eerlijk, weet (of wist) jij precies wat een salarisadministrateur doet?

Wil je meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen qua omscholing? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen!

Elinor van de Gevel-Muffels
Business Development Director @ Tilstra Services BV