Thuiswerken met kinderen, met deze 5 tips lukt het:

Thuiswerken heeft altijd de nodige aanpassingen gevraagd. Echter nu door Corona, wanneer het hele gezin vaker en meer thuis is, levert dat een hoop uitdagingen op.

Je werk toch nog gedaan krijgen en de sfeer thuis gezellig houden?

Dat kan met onderstaande survivaltips:  

1.    Vaste werkplek

Zorg voor een vaste werkplek. Dit geeft aan dat je niet gestoord wil worden wanneer je in die ruimte bent. Dit kan een kantoorruimte, bureau of eettafel zijn. Wil jij weten of jouw werkplek arbo-proof is? Bekijk dan checklist hier.

2.    Routine

Routine is essentieel. Maak een dagelijkse planning, zodat je kinderen weten wat ze kunnen verwachten en je een gevoel van routine creëert. Een routine kan bijvoorbeeld zijn; lunchen, pauzeren en op een bepaalde tijd stoppen met werken.

3.    Focus

Zorg dat je kinderen zich bezighouden, dit kan bijvoorbeeld met puzzels, spelletjes of boeken. Het is belangrijk dat je ongestoord kan werken. Zijn ze oud genoeg om zelfstandig buiten te spelen, of de hond uit te laten? Laat ze dat dan vooral doen.

4.    Ouderschap

Het blijven natuurlijk kinderen. Het gaat voorkomen dat ze zich gaan vervelen en het randje opzoeken. In deze situatie is het belangrijk dat je kalm blijft. Leg duidelijk uit wat wel en niet mag en wat de gevolgenzijn als ze je onnodig uit je concentratie halen.

5.    Hulp

Als je werk eronder lijdt is het verstandig om hulp in te roepen. Dit kan eventueel een (virtuele)oppas of babysitter zijn. Er zijn nu tal van oppassen op ons platform die, vooral in deze moeilijke periode, hebben aangegeven dat ze bereid zijn om persoonlijk te helpen of als alternatief met huiswerk of kinderopvang, indien nodig!

Vertrouwenspersoon

Mocht het nou niet lukken en lijd je werk eronder? Dan is het verstandig om een vertrouwenspersoon in te schakelen. Een vertrouwenspersoon kan je van adviezen voorzien, heeft een luisterend oor en denkt in oplossingen. Wel zo fijn, want alle vraagstukken worden behandeld in strike vertrouwelijkheid!

Wil jij meer informatie over een vertrouwenspersoon? Klik dan hier.

Met deze survivaltips is het thuiswerken met je kinderen mogelijk en zeker te doen!

Tilstra Services wenst alle thuiswerkers met kinderen veel succes en een effectieve werkdag toe!